LOVE THE WAY YOU ARE
BlackWhite?



assalamuamalikum♥

Bersabar dan redhalah dengan sebenar-benarnya...
Ikhlas di dalam menghadapinya....
InsyaAllah, membuah ketenangan pada akhirnya... ♥


Round-Round



Story About pic
Square-Square



,


Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
2016
Thursday, December 31, 2015 | 8:35 PM | 0 BlackWhite
Nahh u guys prcaya x aku dh 19? lol aku lagi la haha. so during my 'sweet 18' xde improvement pon pd diri aku/huhu sedih kan

so next week dh nk balik uia tu. haah uia yg tercinta tu lah.so this sem stay pj lg. not going to move to gambang pon.act lega n susah hati la jugak.lega sbb xla jauh gilee n still boleh shopping sbb u know kl belambakk haih mall (yeayy). but susah hati sebab shopping tu lah buat duit banayk habis T.T huhu and act mmg nak la merasa bilik baru kt gambang tu tp xpela hukhuk.bukn rezeki lg

so bila flashback balik life as student sana, my first sem, rasa mmg bebas gile ah. waktu free mmg sua hati ko ah nk wat apa2. ko nk tido mcm mayat, lepak smpai 2 pg, main lrt (eh), usha laki hensem (pfftt jk), round mid kl sentral 3 kali haa suka hati ah.thats y kena pndai jaga diri ah.pandai bahagi masa nk study, lepak, tido haa centu. *puihh sembang kencang ahh goyang pokok2 sekeliling

andd haritu go hiking 2,3 weeks before habis sem.hmm rasa la keluar peluh sikit.sebab nya setiap petang mmg lepak dlm bilik je.x riadah lansung doe. tu la ashik rasa weak ja bdn uhuk uhuk. btw lama dh x hiking (ceh mcm la sllu hiking) tu rasa sengal2 bdn je haha.

next sem will be hectic for me.aku baruu je susun jadual next sem td haha.mmg pack sket ah dr kwn aku yg lain. sebabnya? hahh aku xpass arab.shit ah nk pikir lg duhh.org len dah boleh leklek.aku ni still nk trhegeh2 nk bljr lagi. nk hapaii lg ni aku mlaihh aaa huhu sedih aa.dak ya lani lg sedih sbb kwn sama sem dulu ramai pass.aku kena sambung lg.grrrr~tp xpala. maybe ada hikmah huhu (ayat nk sedapkan hati)

so tu ja kon benda nk ckp.tetiba rajin plak nak tulis huhu.kbai


si pemalas
Sunday, November 1, 2015 | 12:05 AM | 0 BlackWhite

Hai dunia.

currently mood aku ialah : feeeling soo stupid. i dont know whats wrong with myself. suma benda yang aku buat suma tak kena. And I hate myself. Akrahu ana jiddan ( erk apakah ). im now getting older,,rambut pon dah bnyk gugur ( ciss.,tu sebab hg tak reti jaga rambut. huks ). but still me is being me. the older me. arh bila masa aku nak berubah jadi lebih baik. i hve promised to myself nak berubah, siap kemain lekat notes bagai, tpi still cemharemm im still like this.u hve already 18 la wani. kamon kamon be more matured laa. jgn di takuk lama haish.

aku dah ada lesen kereta. tapi aku takut nak bawak. ish bukannya takut sgt nak bawak,,,tapi aku ni jenis mcm tak fokus and aku taktau sgt rules jln raya and above all, aku tak ingat sgt camna nk bwk kereta. how r u gonna expect me to drive if aku keep blur mcm ni huhu. im zoo zadd. u dont hve any idea betapa aku nk pegi merata naik kereta ke mana sahaju aku mahu (hek eleh).

Tapi to be honest, aku agak malas nak bawak. ah sudah wani, suma benda malas.

FYI, sekrang ni aku cuti sem , before cuti tu. aku punyalaa mghrp cuti ni dt kerja.dapatla duit. maka dapatla beli baju. tudung, mkn mknn yg aku xprnh mkn(sbb mhal sobs) ,buku fixi bebanyak. jajan (eh mknn lagi hmm) tp hprn hnya tinggal hrpn huhu. kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tgh hari . eh betulla perumpamaan ini . ~~~~ aku cari dan cari tp smuanya sih tidak mmrlukn org. ok act takla cri kat bnyk sgt kedai..and cari pon only for 1 day. malas pulak aku nk keluar

ok nnti aku smbg cerita seh


Life Updated .
Thursday, May 14, 2015 | 8:05 AM | 0 BlackWhite
Assalam

Ahaaa buat julung julung kalinya aku mencemar duli hokayy menulis kat blog aku. So mcm yg hampa tau la kan (sapa la nak tau pasai hg woiii) aku dpt UIA. first2 dpt aku mcm eheh not bad la oookeeyyy laaa. saaaammmpai la aku bru tau yg asasi yg aku dpt tu which is sc hayat takleh smbung medic. aku macam whaaattttt weyyyyhhhh. aku rasa tertipu sama sekali. how can takdak sapa senior ka cg ka mention pasai UIA ni len dri len sket? (hmmm salahkan senior n cg plak padahal diri sndiri xsearch papa pon.malahan masa isi borg upu pon mmain ja) nahhh pade muke mungggg haaaa

sooo di sini hakak yg prihatin ni nak abak mai sesiap yg UIA ni mmg lain dr lain. firstly sbb untuk asasi dya dah specific siap2 mcm asasi kejururawatan,farmasi, dentistry n etc. so kalo adek adek bkl spm 2015 ni nak amek medic kat UIA , better amek tros asasi perubatan DENGAN SYARAT hmpa kena r dpt strett woi. sbb aku ni dpt 8A 1B jaa. n xlayak mohon bila aku wat test kat mana web tah yg tunjuk asasi mana di u mana yg kita bleh masuk.ok paham dak ayat tu.xphm....phmkan sndiri ye.hoho

andd satuu lagi fyi la kan (hekeleh) masuk2 UIA je dlm minggu taaruf (orientation) kita akn brhdpn dgn situasi di mana SEMUAA ORANGG SUKAAA . yaaaa kita akn menduduki exam. urghhhh.
aku benci exam! so nnti da exam apatah nma dya aku x ingt tp yg pstinya ada exam BI (ala ala muet camtu r), ARAB, and ada juga tilawah sket2 plus soaln fardhu ain dlm ENGLISH hokayy.ahaa exam ni la yg bkl tnrukn samaada kita stay asasi for setahun or dua.pfttt aku xstadi pa g konon xmau dua taun sgt.

tp depa kata 2 taun ni syok.sbb relaxxxzzz je belajar .hhaaha aku xtahula

so lani kita pikiaq satu ja.niat belajar kerana Allah. jdi la kot mana pon kalo dah ditakdirkan bljr pasal sc hayat ka medic ka nursing ka haa blejaqq ja laa.

anddd nnti tyme taaruf bleh tukar course,so bleh r try tukar.mana tau ada rezeki an an.kalo xdpt bleh mnta tyme hujung sem 1 xsilap aku r. hmm kalo dulu minda aku dok trtutup kat nak jd dr ja. lani aku xtau nk jd apa.haa sejak aku search bnyk2 kat internet pening troih hahaha.

tp aku mmg nk tukr kos sbb aku xnak sc hyt .sbb degree dya nnti samaasa bioteh n biomed.

so lani option bnyk la jgk aku dok pikiaq nak tukaq selain medic snce medic ni mmg pyh r nk dpt.
antara option aku nk tukr ke

sains kesihatan aka allied sc
nursing
medic pffttt

haha tuja xbnyk pon . k tu ja nk membebel sorg2.kbai

De Down
Saturday, March 28, 2015 | 12:04 AM | 0 BlackWhite
Assalamualaikum dunia (peh klise)

Since ada request untuk post, so y not kan hahaha. Lagipun aku mmg dh rncg nk menulis arituu lagi sbb nk luahkan bertapa ke'down'an yang aku rasa.

ok, beside sebab result spm n scholarship yg aku dh tulis kat entry sebelum ni, aku rasa down sebab aku fail test jpj. ok act, test qti sekali wuwuuu~. know what tyme aku qti aritu cg aku kata aku sepatutnya gagal. GAGAL k. tp entah aku xtaula mmg suma cg kat tmpat mmndu aku main bantai ja bagi lulus. yeahh im sucks. so masa jpj ari rabu aritu, even aku dah tanam konfiden banyak2 dalam diri, suruh relax apa suma, still hati kecilku berbisik (cewah) , aku akan gagal. aku mesti akan ada wat silap pnya.

and hell it comes true. aku dok gatai p belaga tembok kt bawah tu arghhhh. tros fail on the spot la .
idk kenapa aku bleh fail kat situ padahal im the best at side parking dri parking L tu arghhhh lagi sekali. haihh fail aku bleh trima g.yang aku takleh terima kena bayaq lain laaa.ha la xkan retest free plak kan. haishhhhhhhhhh satgi keluaq pelik2 lagi dri mulut aku haaa. so officially aku fail dkt bahagian dalam litar.

ok jom masuk bahagian jalan raya plak.

haa ni pon turn sucks jugak. aku jadi blur kat bahagia gear. dengan xbrapa ingt jln lagi.....aku dpt jpj x grg. tapi ............... dingin huhu. aku xdanla nk usha muka dya sgt,tp skilas lalu nmpak segak gak r plus dya muda g. tapi tu laaaa,,,,,,dinginnnn jeeeee.hmm nasib hensem haha.so bila dah habes test, dya blah camtu jah tak habak result aku.tpi aku spnjang aku dok drive tu dengaq gak la dya dok buat bunyi hembus nafas macam x puaih hati. org kata pa,mendengus......haaa try buat tgk haha.

so bagi la result aku kat cg, yg tunggu kat meja tu. aku tnya la cg tu aku pass x bahagian jln raya. pastu dya gtau aku just retest untuk bahagian dalam litar. aku macam wadefak. aku rasa aku patut fail bahagian jalan raya jugak sbb aku tau aku trok sgt.pastu xkan aku nk bangkang kot. tapi hati besar aku mgtkn aku mmg x pass.cg tu maybe silap tgk kot. so balik tu, aku gtau la ejen tmpat aku tu pasai bnda ni. pastu dya kata nnti dya check len r kat aku. tp bhagian dlm litar mmg indeed fail la

ah aku benci bila pikiaq aku kna p sana balik. aku kalo bleh nk jadikan jpj ritu last time aku jejak sana. tpi kena pegi lagi arghhhhhhhh

ok dh aku nk chow .xlrt dah huhu.

ah sudah
Wednesday, March 4, 2015 | 7:36 AM | 0 BlackWhite
Assalamualaikum.

ok aku tahu dh bertahu aku x tulis. tp....WHO CARESSSS kan bukan ada org baca

so kesini sbb   S T R E S S  sangat sangat sangat. pehh, penampakn teknn emosi di ctu
ok first aku stress sbb

Aku x dpt straigt A.

smlm dkt sepuluh kali gak aku tgk slip aku. sakittttttt hati sgt tyme tgk bahagian Add Math tu.
oh buat yg masih xtau (krik krik ),,,result aku 2A+ 5A 1A- dan                  1B+ . ha ko dok jauh sket nahh B..
dan B tu adalah x lain x bukan Add Math. Ah, manyak menci btol.

and here comes the next   S T R E S S is

Banyak scholarship aku taleh apply

since..well, suma nak 9A je, habeh tu org macam aku ni hampa nak tauk kat mana? dhla xbnyk bleh mntak, pastu ada stgh link yg aku nk apply cam herem g. haih nk bg aku isi ka dak ni.  haa lagi 1, course dya mostly pasai math,financial ngan engineering which is totally OUT OF MY INTEREST.
hello, hengkorang takamau lahirkan ke org medic untuk tolong hengkorang jugak bila tua nnti


hah dah lepas .

nnti aku smbg len (ek eleh)

Salam terakhir . . .
Wednesday, March 26, 2014 | 2:23 AM | 0 BlackWhite
Assalamualaikum :)

Macam besa, tajuk entry haruslah over agar dpt menarik perhatian pembaca (-_-) . Haha, k so aku mai nak menulis sbb rinduuuuuu *kay, tipu act. Td aku tgk si Dina dok update, teringat pulak blog aku yg tinggai punya lamaaaaaaaa . So ok aku nk menulis. So this lately isu yang terbaru, terhangat, terfemes, ter......blablabla sering diperkatakan iaitu x lain x bukan kehilangan MH370. So, belungguk lah teori dok mai sana sini, dok kata pndpt masing2..and lastly Pak Jib p umum MH370 last stop dkt Lautan Hindi which means dya landing kat tengah laut and harapan hidup for sure sgt tipis plus bila pakar2 mgtkn yg Lautan adalah lautan yang palingggggggg terpencil n terganas x kira r dya punya gelora laut, angin kencang suma adaa..n takdak kapal penah lalu since well tgk r keadaan laut dya. So, aku xtau nk komen apa sbb the truth belum terurai n keadaan passenger tu mcm mana pon, hmmm entahla. Apa pon, kita sbgai umat Islam, kenala berdoa supaya pengakhiran dya baik2 shj..InsyaAllah.

Tak lupa juga nasib pejuang Ikhwanul Muslimin pengikut Dr. Mursi yg seramai 529, yg dihukum mati oleh mahkamah Mesir. Subhanallah .. Lepastu aku ada nmpak gmbaq depa  trsenyum kegembiraan lps dpt hukuman ni dkt Insta aku. Nampak sgt dh x sbr nk jumpa Maha Mencipta kan.. Ya Allah, sesungguhnya mati mereka adalah mati syahid..Alangkah seronok sbb mereka dh tahu awal2 future mreka ni mcm mana..InsyaAllah, Allah bersama para nabi dan malaikat menunggu mereka di Syurga Al Jannah...Beruntungya mereka ni.. Kita yang tgh bernafas menghirup udara Allah ni, yang masih ghairah diulit kehebatan dunia ni.....x terjamin lagi...Beruntungya mereka...



People Perspective Nowdays
Sunday, December 22, 2013 | 7:05 PM | 0 BlackWhite
Assalamualaikum cuties :)

So, mcm biasa aku mmg teramat ya amat lama tersangatlah tidak mengupdate. Cis, bahasa apakah yang aku guna ni -.- .So aku nak post satu crita nih. Act, dh lama dah perkara ni bermain main, berputar putar, berloncat loncat dan ber........ada di dlm minda genius aku nih.( padahal baru semalam semalam terfikir ).

Okey, aku cuma.....hmm, aku x paham la. Sungguh aku tak paham dengan fikiran CERTAIN manusia zaman sekarang ni yg mana pemikiran mereka amat lah yang amat bagi aku macam memalukan dan terlalu konservatif. Amboi ayat apa lah aku belit ni. Ok, straight to the point, last few days, which is Khamis tak silap, mlm tu aku tgk Serambi Pencetus Ummah yang aku rasa Ya Allah, best lah yang amat, berimformasi, berilmiah and at least otak aku yg tepu spnjg cuti panjangggg ni dpt lah sedikit ilmu yang berilmu. Ha, ni bukan nak promote lagii tp mmg best wa kata sama lu! Rasa bestnya tu mcm tgk Maharaja Lawak Mega. Nahh, kemain giler aku nih.haha...Ok, so berbalik pada tajuk aku tu, aku ada dengar salah seorg peserta ni, dya ada kata dya sedih bila ada lah budk2 perempuan yg lepasan SPM lebih kurang, mengadu kat dya, kata depa ni nak sangat sangat sangat pakai tudung. Tapi, depa jadi segan, malu bila kawan2,org2 sekeliling depa ni mengatakan depa ni kononnya, konon la kan....dok buat suci, bajet diri baik sangat.

Kemenda hampa nih?

Pakai tudung tu kira berlagak suci? Alim? Baik? Kuno?

Habes yang x pakai tudung tu kira up-to-date giler ah? Pandai bergaya?

Jenoh la kalau pemikiran jenis macam tu. Watahol lahh. Aku, lepas je dgr peserta tu cakap macam tu, aku macam tergamam....What kind of people they are? Aku x berani katalah yang mengata tu org Islam, since dya x sebut pon. Tapi, well just imagine, takkan la tiba2 org cina, india mai kalot mengata pasal tudung yang takdak kena mengena dgn depa. Haihhh, ni baru ckp psl tudung..belum masuk pakaian lagi...Kang 4,5 entry gak ah aku kna buat...Aku x kata diri aku ni perfect, pakai tudung labuh..tapi aku sedaya upaya aku akn ikut syariat Islam, tudung kena lebih dari dada. Tu prinsip aku, dn InsyaAllah aku akn pertahankannya.

Hah, satu lagu benda pasal perspektif people nowdays.. Aku ada satu kisah ni yg aku dgr dr....well, sumber2 terdekat. Ok, ada seorang mamat nih. Dya ni mmg jenis pemalas lah yang amat malas nak solat. Since dya ni dh lama x solat dri dulu lagi, so mmg pyh r nak lekat, solat ni dlm diri dya. Ok, then as we know lah kan setiap jumaat, para lelaki akan menunaikan solat Jumaat. So, dya pergi r solat Jumaat even solat wajib yang lain dya tak buat. Tapi, dya pergi dya x solat pon. Cer teka kenapa? Eh, takkan lah dya pergi, and then hisap rokok blkg masjid tu? Dya pegi main mercun ka? Ok, mmg tak logik, haha. Gini  ceritanya, tyme dya nk solat tu geng2 kawan dya akan usha pelik punya sakan kat dya.Sebabnya geng dya tu taulah, dya ni bukan jenis solat kalau dkt rumah pon.  Dah tu....well malu r. Laki beb, kwn tgk cemtu meme malu siott arh~ so, sejak tu dya x solat jumaat. Haihh, satu lagi masalah. Daripada ada la mayang jugak jadi, xdak langsung. Hmmmm, pening aku..But, ada lah jugak tyme, yg kwn aku gtau dya solat jugak...

So, aku pon taktahu lah nk ckp apa dah, dgn certain people nowdays nih yg perangainya, mcm terlalu keduniaan, pndg serong bila orang lain buat kebaikan, menganggap org tu mcm ketinggalan zaman kalau dya x buat sesuatu yang bg dya tgh jadi trend sekarang. Aku tangah berckap pasal umat Islam. This is extremely a serious issue where we sometimes macam ada terlepas pandang. Hopefully, kita akan sentiasa berada di jalan yang  diredhai Allah dan sentiasa mendapat rahmatNya. Amin~



Older Post